Únia ligových klubov sa vyjadrila k Trutzovi: Je to neprijateľné

Richard Trutz.
Richard Trutz. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
TASR|4. apr 2018 o 16:39

Na základe fotografie okamžite začali preverovať situáciu.

BRATISLAVA. Stanovisko Únie ligových klubov (ÚLK) na "kauzu Trutz", resp. na fotografiu zachytávajúcu športového riaditeľa Slovana Bratislava Richarda Trutza pred šatňou rozhodcov na stretnutí nadstavbovej časti Fortuna ligy skupiny o titul medzi Dunajskou Stredou a Spartakom Trnava na štadióne DAC (1:0).

Športová redakcia TASR uvádza stanovisko v plnom znení bez redakčných úprav:

Stanovisko ÚLK (zdroj: fortunaliga.sk):

"Po skončení zápasu 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy o titul medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava sa na sociálnych sieťach objavila fotografia zachytávajúca Richarda Trutza, športového riaditeľa ŠK Slovan Bratislava, pred dverami šatne rozhodcov v MOL Aréne.

Na základe tejto fotografie sme okamžite začali preverovať situáciu predovšetkým v komunikácii s usporiadateľom zápasu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Zároveň sme očakávali správu delegáta SFZ, ktorý je oficiálnym zástupcom SFZ a ÚLK priamo na stretnutí Fortuna ligy. Po vyhodnotení zozbieraných informácií môžeme potvrdiť, že predmetná fotografia vznikla po skončení stretnutia FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava.

Aj napriek tomuto faktu je pohyb neakreditovaných osôb v zázemí štadióna v akomkoľvek čase neprijateľný a z tohto dôvodu budeme v zmysle interných noriem ďalej komunikovať s usporiadajúcim klubom, ale aj všetkými ostatnými členmi ÚLK, o zabezpečení organizácie zápasov tak, aby sa takáto situácia neopakovala.

Je neprijateľné, aby ktorýkoľvek funkcionár klubu Fortuna ligy vstupoval do priestorov, v ktorých nemá oprávnenie pohybovať sa. Vzniknutá situácia nás mimoriadne mrzí najmä s ohľadom na kvalitnú športovú úroveň predmetného zápasu, ale aj z dôvodu šírenia špekulácií spojených s týmto zápasom resp. celou súťažou.

Na základe podnetu zo strany FC Spartak Trnava sme prípad posunuli Disciplinárnej komisii SFZ, ktorej poskytneme maximálnu súčinnosť, pretože nám ide o dobré meno slovenského ligového futbalu. Odmietame jeho spájanie s akýmikoľvek korupčnými činmi a teóriami, lebo tie nemajú vo Fortuna lige žiadny priestor a dlhodobo im vyhlasujeme nulovú toleranciu.

S blížiacim sa vyvrcholením fortunaligovej sezóny rastie nielen atraktivita zápasov, ale aj ich význam. To prirodzene prináša aj napätie či vybičované emócie. Preto apelujeme na všetkých členov futbalového hnutia, aby si za každých okolností ctili hodnoty fair-play a aby svojím, aj neuváženým alebo nedbanlivým, konaním nedávali dôvod na spochybňovanie férovosti súťaženia na športovom poli."

(Autor: Facebook)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Únia ligových klubov sa vyjadrila k Trutzovi: Je to neprijateľné