Fínska kuchyňa našim hokejistom príliš nechutí

Trojica brankárov zľava Jaroslav Janus, Rastislav Staňa a Július Hudáček počas tréningu.
Trojica brankárov zľava Jaroslav Janus, Rastislav Staňa a Július Hudáček počas tréningu. (Autor: TASR)
SITA|9. máj 2013 o 14:22

Mladší hráči majú tendenciu priberať zo sladkostí, povedal kondičný tréner Roman Švantner.

HELSINKI. Kondičný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Roman Švantner okrem iného kontroluje stravu a hráčom podáva výživové doplnky.

V minulosti na turnajoch na severe Európy mali slovenskí hráči menšie problémy so stravou, ktorá bola príliš jednotvárna. Vlani i tento rok v Helsinkách sa na tvorbe jedálnička podieľa aj on s lekárom tímu Jozefom Kubašovským.

"Fíni sa v porovnaní s vlaňajškom viac snažia. Chceli sme do jedálneho lístka dostať niektoré prvky, čo sa nám podarilo. Fínska kuchyňa nám však veľmi nešmakuje. Ich kulinárske umenie nie je na takej úrovni, na akú sme zvyknutí," priznáva Roman Švantner.

Na jedálnom lístku slovenských hokejistov sa často objavujú kuracie prsia, ryby, ale aj polievky. Nechýba ryža a veľa ovocia a zeleniny.

Členovia realizačného tímu nekontrolujú hráčov, či si nedávajú pod zub niečo nevhodné alebo nezdravé. V tíme sú však niektorí hokejisti, najmä z mladších ročníkov, ktorí majú tendenciu priberať zo sladkostí.

Roman Švantner ich však nechcel menovať. "V hokeji je energetický výdaj taký veľký, že to hneď spália. Sme na majstrovstvách sveta a hrajú na nich profesionáli. Nemusíme ich kontrolovať. Spoliehame sa na profesionalitu hokejistov," tvrdí Švantner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Fínska kuchyňa našim hokejistom príliš nechutí